Bedrijventerrein De Schaft te HoutenBedrijventerrein Doornkade te HoutenBedrijventerrein De meerpaal te HoutenBedrijventerrein De Schaft te Houten

Diensten

De surveillance op de bedrijfsterreinen wordt, naast de politie, verzorgd door het beveiligingsbedrijf Multiwacht.

De collectieve surveillance wordt door Multiwacht uitgevoerd op werkdagen tussen 19:00 en 07:00 uur en in het weekend en op feestdagen 24 uur per dag. 

 

Gedurende deze tijden is er regelmatig een collectieve mobiele surveillant aanwezig op de bedrijventerreinen. Deze surveillance zal aanrijden op het moment dat er bij deelnemers een alarmmelding gegenereerd wordt. Bij een prio 1 melding (hieronder wordt verstaan: inbraakmeldingen met volgzone (geverifieerde meldingen), sabotage, overval, brandmelding en personeelsalarm) zal Multiwacht in 95% van de gevallen in maximaal 12 minuten ter plaatse zijn. In overige gevallen is dit maximaal 15 minuten in 95% van de gevallen. Daarnaast let de surveillant op verdachte voertuigen en personen die zich in het gebied bevinden en wordt indien nodig contact gelegd met de politie. Verder wordt gelet op de openbare ruimte en worden kapotte lantarenpalen, grof vuil en te hoge bossages gemeld aan de betreffende instellingen.

 

Begin 2015 is een convenant afgesloten tussen de SBBH, politie en het beveiligingsbedrijf. Dit convenant maakt het mogelijk om detailinformatie zoals kentekens en signalementen met elkaar te delen en nog meer informatie gestuurd te werken. Dit betekent dat de collectieve beveiliging nog beter daar kan zijn waar dat nodig is, maar natuurlijk worden de overige gebieden niet vergeten.