Bedrijventerrein De Schaft te HoutenBedrijventerrein Doornkade te HoutenBedrijventerrein De meerpaal te HoutenBedrijventerrein De Schaft te Houten

Politie

Taak van de politie

Door de politie wordt regelmatig gesurveilleerd op de industrieterreinen, maar niet alleen is het politiedistrict aanmerkelijk groter dan alleen Houten, ook de taak van de politie is aanmerkelijk ruimer.

Het is voor de politie daarom onmogelijk om altijd die aandacht aan de industrieterreinen te geven die zij zelf graag zou willen. Fysieke middelen ter beveiliging kunnen een grote ondersteuning bieden, maar die zijn niet altijd beschikbaar. Daarnaast zorgt de intensieve surveillance door een beveiligingsbedrijf vanuit het collectief voor extra oren en ogen op straat. Doordat er een convenant is, kan informatie met elkaar gedeeld worden en kan er intensief samengewerkt worden.

Taak van de politie

Naast het surveilleren op de terreinen heeft de politie structureel contact met het beveiligingsbedrijf dat de dienstverlening collectieve beveiliging uitvoert. Verdachte omstandigheden worden gemeld, trends en ontwikkelingen gedeeld met het beveiligingsbedrijf en kentekens van verdachte voertuigen waarnaar uitgekeken moet worden, worden gedeeld. De rapporten van het beveiligingsbedrijf worden bekeken, kentekens worden nagetrokken en indien van toepassing wordt aanvullende informatie aangeleverd. Indien mogelijk worden bij een incident opgenomen beelden van de camera’s bij ondernemers veilig gesteld, zodat deze bij het onderzoek gebruikt kunnen worden. Ook worden er bijenkomsten gehouden met politie, stichting en het beveiligingsbedrijf met als doel het verbeteren van de samenwerking.